Tænke mig om

I ‘Føle mig om’ er Camilla, Stoffer, Jazzmin, Christian og alle de andre, ikke specielt reflekterede over deres evner – de er i deres følelsers vold og følelsernes favntag. Omtanken og eftertænksomheden har ikke meget plads i deres liv.

Jazzmin opdager ved en tilfældighed, hvorfor de kan sanse følelser, og en helt ny forståelse, af hvad mennesker er, folder sig ud i hendes krop. Det er en viden, som er fuldstændig udenfor al tidligere viden om mennesket. Forfærdende, forunderlig og stærkt forvirrende i den vished den skaber.

Vi er begyndt at bruge denne talemåde: “Jeg tænker, at…..”

Vi slutter nogle sætninger af med: “….. tænker jeg”.

Det bærer ikke vægt til en samtale, hvis jeg siger: Jeg synes, jeg mærker, jeg mener, jeg føler, jeg fornemmer, jeg oplever, jeg vil vædde på osv.

Det er som om, at “Jeg tænker, at….” er en særlig form for hjerneaktivitet, som nærmest er løsrevet fra min subjektive befamlen, og dermed er det helt objektivt mere sandt – tænker jeg.

Og jeg tænker, hvorfor er det, at vi føler, det er godt, der må være en grund?

,